Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Snažan iskorak u financijskom stabiliziranju HNŽ-a

Naglašena je redovitost svih plaćanja iz Proračuna, na poseban način činjenica da se plaće proračunskim korisnicima uglavnom isplaćuju do desetog u mjesecu
09. rujna 2016. u 16:32 0 komentara 152 prikaza
 Vlada HNŽ

Na današnjoj, 28. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je više odluka iz resora Ministarstva financija, među kojima i Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ za razdoblje od 1.1. do 30.6.2016. godine. U Izvješću je istaknut snažan iskorak u financijskom stabiliziranju Županije kroz realno i dogovorno planiranje i racionalno trošenje proračunskih sredstava. 

U tom kontekstu naglašena je i redovitost svih plaćanja iz Proračuna, na poseban način činjenica da se plaće proračunskim korisnicima uglavnom isplaćuju do desetog, a ostala plaćanja do petnaestog u mjesecu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i visine naknade za topli obrok za mjesec rujan korisnicima Proračuna HNŽ, kao i ostale potrebne odluke, kojima su stvorene pretpostavke za isplatu plaća proračunskim korisnicima tijekom današnjega dana.

S ciljem unaprjeđenja kvaliteta obrazovanja u HNŽ, pored ranije donesenih odluka o obnovi škola kroz projekt energetske učinkovitosti, Vlada je usvojila i Odluku o raspodjeli ukupno 560.000,00 KM koje će se utrošiti za izgradnju, rekonstruiranje i investicijsko održavanje škola: Srednja škola Neum, O.Š. Antuna Branka Šimića i O.Š. Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, O.Š. Gnojnice i O.Š. Ravno.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a s ciljem prezentiranja i promoviranja poljoprivrednih proizvođača i prerađivača s prostora HNŽ, stvaranja povoljnijeg ambijenta i mogućnosti za razvitak i poticanje poljoprivrede kao temeljne gospodarske grane na području Županije, usvojena je Odluka kojom se s ukupno 80.000,00 KM podupiru: Sajam „Dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva“ u Jablanici, „Ribarska večer“ u Čapljini, „Dani poljoprivrede općine Konjic“ i Međunarodni festival hrane „Konjic Food-Fest“, Međunarodni sajam „Dani trešnje“ i XIII. izložba autohtonih ovčjih sireva „Pramenka“ u Mostaru, „Dani berbe grožđa Brotnjo 2016.“, ''Dani berbe jabuka'' u Ravnom, Kulturno-turistička i poljoprivredna manifestacija „Vincekovo“ na Buni, Međunarodni susret vinograda i vinara „Sabatina“ u Neumu, te Sajam „Hercegovački plodovi Mediterana“ u Stocu.

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, koje je istaknulo značaj Turističko-kulturno-gospodarske manifestacije „Dani berbe grožđa Brotnjo“ za obogaćivanje turističke ponude i prezentiranje tradicijskih, kulturnih, turističkih i gospodarskih vrijednosti Brotnja i cijele HNŽ, Vlada je prihvatila  generalno pokroviteljstvo nad održavanjem ovogodišnjih 61. Dana, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.