KUPIO PIŠTOLJ I AUTOMATSKU PUŠKU

Slovenska policija spriječila je masovni pokolj: Oružje iz SAD-a je naručio srednjoškolac?

28.04.2021.
u 17:55

Američka služba za domovinsku sigurnost otkrila je paket koji je, prema pisanju slovenskih medija, naručio srednjoškolac iz okolice Kranja, ali policija nije željela potvrditi identitet osumnjičenika

Punoljetni muškarac iz okolice Kranja osumnjičen je i pritvoren pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio u SAD-u preko "dark neta", a trebalo mu je na njegovu adresu doći u paketu skriveno u mikrovalnoj pećnici, potvrdila je u srijedu slovenska policija.


Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju suradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa spriječena realizacija "planiranih ubojstava oružjem", ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD-u zaplijenila američka služba za domovinsku sigurnost, čime je spriječen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare policijska uprava Kranj.


Ne otkrivajući identitet osumnjičenika, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije željela potvrditi ni navode medija da se radi o već punoljetnoj osobi iz okolice Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon špekulacija u tisku da je ta osoba pripremala "streljački pohod" sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudjelovalo više osoba.

Američka služba za domovinsku sigurnost otkrila je, u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glock te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva, te o tome obavijestila slovenske organe sigurnosti koji su zatim reagirali. Sve se odvijalo u travnju ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?