Samo u BiH

Slijepim osobama donirali motorne pile, a starcima poticaje, Fond sve demantira

04.02.2017.
u 08:00

Osobe s invaliditetom predmet su prijevare, manipulacije i maćehinskog odnosa, kako Federalnog ministarstva rada i socijalne politike tako i Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Barem sudeći prema podacima koji su se ovih dana pojavili u bh. javnosti. Slijepim osobama doniraju se motorne pile, a kao pripravnici zapošljavaju se osobe od 80 i više godina. Uz sve to, udrugama je smanjeno financiranje dok upravni odbori za svoj nerad uredno naplaćuju i do 1500 maraka. Ovo tvrdi Dževad Kamber, predsjednik Udruge oboljelih od poliomijelitisa, ozljede mozga i kralježnične moždine.

Manipulacija podacima

Pohvalili su se iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom dobrom viješću u mjesecu prosincu. Tada je Ahmet Baljić, ravnatelj Fonda za profesionalnu i rehabilitaciju osoba s invaliditetom FBiH, kazao da je zahvaljujući Fondu zaposleno oko 1400 osoba s invaliditetom, što predstavlja ogroman uspjeh.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?