Jubilej

Slavimo 18-tisućiti BROJ večernjeg lista koji već 55 godina bilježi povijest

Večernjakov pečat
17.02.2014.
u 09:46

Zbog razlike u praznicima Večernji list BiH ima osam brojeva više od baznog izdanja. Stanje u BiH nije dopustilo slavlje. Redakcija zahvaljuje svim čitateljima na vjernosti

Iza Večernjeg lista je 18.000 brojeva. Toliko puta se Večernjak pojavio pred svojim čitateljima s novim informacijama, komentarima, analizama, fotografijama... Sa svakim ovim brojem davali smo jedan poseban pečat događajima o kojima smo pisali, pokušavajući svakog dana iznova donijeti nešto više onima zbog kojih Večernjak i postoji – a to ste vi, naši čitatelji.

Odgovoran i težak zadatak

U Bosni i Hercegovini je to posebno odgovoran i težak zadatak. Biti novinar i stvarati novinu u zemlji u kojoj se važni, često i povijesni događaji, smjenjuju kao na traci, izazov je, ali i obveza. Obveza da budete korektiv društva, i to tako da se ne ogriješite o profesionalne postulate, a da istodobno budete dovoljno provokativni i privlačni na medijskom tržištu. Posljednji događaji s prosvjedima i nasiljem na ulicama bh. gradova pokazuju koliko je zahtjevna ta medijska uloga. Nije tajna da je bosanskohercegovačko društvo vrlo podijeljeno, da zapravo postoje tri javnosti koje često zanimaju različite pojave i procesi, ili barem imaju drugačiji kut njihovog promatranja.

Odnos prema medijima

Tu je i vrlo važan ekonomski čimbenik, odnosno slaba kupovna moć stanovništva, nepovjerljivost prema medijima i ne baš razvijena kultura čitanja novina. Sve su to otežavajući elementi za stvaranje dnevne tiskovine. Usprkos tomu, Večernji list je svakog dana u rukama svojih čitatelja, a današnji jubilej samo nas podsjeća koliko smo dug i trnovit put prešli. Konačan sud o tome kako smo radili i radimo, ipak, dajete vi, čitatelji. Ljudi koji stvaraju bh. Večernjak mogu samo obećati da će i u idućih 18.000 brojeva nastojati biti profesionalni, objektivni i brzi, odnosno odani temeljnim principima novinarske profesije. Na taj način ćemo pomoći i izgradnji stabilnog i pravednog društva i države. Nastojali smo i nastojat ćemo i ubuduće to raditi i mimo stranica Večernjeg lista. Primjerice, kroz Večernjakov pečat, projekt koji je odavno postao glavni društveni događaj u BiH. Ističući najbolje ljude i uspjehe u BiH, pokazujemo da ova zemlja i društvo nisu “izgubljen slučaj”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?