ugovori o sufinanciranju

Škole u Livnu i Tomislavgradu dobivaju toplinsku izolaciju i novi krov

17.07.2017.
u 16:23

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisao je u ponedjeljak u Livnu i Tomislavgradu ugovore o sufinanciranju radova na 'utopljavanju' i obnovi krovišta dviju škola u tim gradovima.

Toplinsku izolaciju dobit će Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Livnu, a po riječima livanjskog načelnika Luke Čelana, ukupna vrijednost radova na zgradi škole je 117.000 maraka, od čega će Federalno ministarstvo prostornog uređenja osigurati 50.000 maraka, a ostatak sredstava Općina Livno.

Načelnik Čelan izjavio je kako je suradnja lokalnih s višim razinama vlasti iznimno važna za svaku lokanu zajednicu, izrazivši nadu kako će se dosadašnja izvrsna suradnja nastaviti i ubuduće.

- Posebno smo zadovoljni činjenicom da ćemo kroz ovaj projekt u potpunosti završiti obnovu zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića. Na toj zgradi do sada smo izmijenili krov i otvore, a također smo riješili pitanje grijanja priključenjem školske zgrade na gradsku toplanu - dodao je Čelan.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojilo je 50 000 maraka za sanaciju krovišta Osnovne škole fra Mije Čuića u mjestu Bukovica, kod Tomislavgrada, za što je u općinskom proračunu izdvojena dodatna 21.861 marka.

Ugovor o radovima na školi potpisali su ministar Martić i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Federalna sredstva za spomenute projekte osigurana su sukladno Programu utroška sredstava a kriterijima raspodjele sredstava ''Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije'' Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije