Sjednica Vlade

Školarcima u HB županiji će pomagati 100 vježbenika

24.11.2016.
u 08:00

Vlada Hercegbosanske županije donijela je plan prijema vježbenika visoke i srednje stručne spreme za 2016./2017. Sukladno planovima kroz javni natječaj na godinu dana bit će primljene 64 osobe s visokom stručnom spremom, te na šest mjeseci 36 osoba sa srednjom stručnom spremom. Za obje kategorije vježbenika javni natječaj provest će Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ. Sredstva za tu namjenu osigurana su u županijskom proračunu, priopćeno je iz Vlade HBŽ. Na istoj sjednici donesena je odluka o imenovanju privremenih članova Stegovnog vijeća HBŽ za razdoblje od 6 mjeseci, a u nastavku je doneseno nekoliko odluka o financijskim transferima. Tako će se 2630,39 KM izdvojiti za računovodstvene usluge i poslove savjetovanja tvrtki FINACO-BC d.o.o. za potrebe ekonomske analize stanja Javnog poduzeća RU Tušnica d.o.o. Livno, dok će se iznosom od 4000 KM isplatiti v.d. direktora Tušnice. Iz tekuće pričuve posredstvom Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu jednokratne financijske pomoći Aleksandru Radunu iz Bosanskog Grahova za žurnu transplantaciju bubrega odobren je iznos od 5000 KM, potom Filipu Iviću iz Kongore, općina Tomislavgrad, 3000 KM u vidu pomoći za liječenje djeteta, te 2000 KM pomoći Marku Zagorcu iz Prova, općina Livno, za obnovu kuće.

U nastavku sjednice ministri su se usuglasili i glede odobravanja 3000 KM u vidu financijske pomoći za rad Udruge umirovljenika HBŽ te 2000 maraka Liječničkoj komori HBŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije