obiman dnevni red

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH danas u Sarajevu

04.10.2019.
u 08:50

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas u Sarajevu.

Predložen je obiman dnevni red, neki zakoni po hitnom i skraćenom postupku, a većina u redovitoj proceduri.

Hitni postupak je najavljen za Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, a skraćeni za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovitoj proceduri su Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata - o zaštiti zraka, o vodama, o poticaju razvoja malog gospodarstva, podršci obiteljima s djecom, o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

U najavljenom dnevnom redu su također odluka o prihvaćanju zaduženja po okvirnom sporazumu o zajmu između Razvojna banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta izgradnje regionalnog vodovoda Plava voda u Travniku te izvješća o prošlogodišnjem poslovanju ili o realizaciji financijskih planova nekoliko federalnih zavoda, agencija i fondova.

Idući tjedan, 9. .listopada, zasjedat će i Zastupnički dom. Prema najavi, nastavit će nedavno prekinutu petu redovitu sjednicu, a po završetku, započeti šestu u čijem su predloženom dnevnom redu Prijedlog Zakona o doprinosima, Prijedlog Zakona o porezu na dohodak, Prijedlog Zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH i Prijedlog Zakona o Registru financijskih izvješća.

U preostalom dnevnom redu pete sjednice su rasprava i odlučivanje o strategiji zapošljavanja u FBiH, zatim o programu prestrukturiranja energetskog sektora te o izvještajima o prošlogodišnjem radu Federalne vlade i izvršenju proračuna FBiH za 2018. godinu.

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvješće o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH, također su u preostalom dnevnom redu ove sjednice među drugim aktima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?