Dautbašić i Jusić

SIPA završila provjere predloženih kandidata za Vijeće ministara BiH

SIPA
25.01.2016.
u 15:25

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) završila je danas provjeru kandidata Saveza za bolju budućnost (SBB) Bakira Dautbašića za ministra komunikacija i transporta, te Seada Jusića za zamjenika ministra obrane BiH i izvještaj proslijedila predsjedavajućem Vijeća ministara.

Iz SIPA-e podsjećaju da su provjere počele 12. siječnja i da je provjeravana točnost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH.

Zakonski rok za provjere koje radi SIPA bio je mjesec dana, a u ovoj agenciji Srni nisu mogli reći kakav je izvještaj proslijeđen predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.

SIP BiH ranije je završio svoj dio provjere za ova dva kandidata za Vijeće ministara.

Dautbašić, dugogodišnji tajnik Ministarstva sigurnosti u pritvoru je od 11. siječnja zbog optužbi da je ometao istragu u postupku protiv narko-bosa Nasera Keljmendija.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić suspendirao je 20. siječnja Dautbašića sa mjesta tajnika nakon što su u Ministarstvo stigli nalog Tužiteljstva o provođenju istrage i rješenje o određivanju pritvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije