Intervju Fadil Novalić

Siguran sam kako će Vlada FBiH ispuniti obećanje o zapošljavanju 50.000 ljudi u četiri godine

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ističe da je današnja sjednica Federalne vlade održana, nažalost, bez ministara iz DF-a iako je tema, generalno gledano, bila isključivo reformska, proevropska. (Foto Fena:Almir Razić)
16.06.2016.
u 07:00

Reforme koje se već provode, i koje slijede, teško stanje u mirovinskom sustavu, stvaranje uvjeta za razvoj gospodarstva, održavanje fiskalne stabilnosti... sve su to problemi, prioriteti i potezi koje vuče aktualna Vlada Federacije BiH. U intervjuu za Večernji list BiH, prvi čovjek Vlade FBiH Fadil Novalić govori o svim ovim i drugim aktualnim temama u Federaciji BiH.

Koliko ste zadovoljni provedbom Reformske agende? Hoće li se ostvariti plan Vlade za provedbu agende u ovoj godini?

- Akcijski plan za realizaciju Reformske agende za Federaciju BiH sadrži ukupno 61 aktivnost. Do svibnja 2016. godine u potpunosti je provedeno 17 aktivnosti, što je 28 posto od ukupnog plana za četiri godine i smatram da je to dobar tempo. Neki od ciljeva su vrlo teški, poput radno-pravnog zakonodavstva, a neki su naizgled lakši, ali traže dulje vrijeme, poput zakona o stečaju i o gospodarskim sudovima, mjere protiv parafiskalnih nameta. Oni izgledaju banalno, ali traže više vremena. Na primjer, za interoperabilnost “one stop shopa” treba 18 mjeseci. U predstojećem razdoblju će se fokusirati na sektor poslovne klime i konkurentnost. Na pratećim zakonima se radi i na tome će biti težište rada Vlade Federacije BiH u ovoj godini.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije