Intervju: Lidija Bradara

Setom braniteljskih zakona želimo ispraviti nepravdu nanesenu ovoj populaciji

Lidija Bradara
20.09.2017.
u 09:00

Nakon dvomjesečne stanke, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH zasjeda ovaj tjedan. Na dnevnom redu, uz ostale su i zakoni iz oblasti branitelja. O radu ovog doma, aktualnom političkom stanju u Federaciji i BiH, ali i medijskim napisima na temu zapošljavanja savjetnika, za Večernjak govori Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Preuranjenom kampanjom i političkim igricama skreće se pozornost javnosti s važnih životnih pitanja. Usvajanjem braniteljskih zakona želimo ispraviti nepravdu nanesenu ovoj populaciji.

Kako biste ocijenili aktualno političko stanje u Federaciji BiH?

Na političko stanje u Federaciji BiH utječe ono što se događa na višoj, kao i nižim razinama vlasti. Nepostojanje jedinstvenog stava o važnim pitanjima na državnoj razini, kao ni interesa da do istog dođe, nepotrebna potenciranja tzv. nepovjerenja Vijeću ministara BiH, kao i očito nepostojanje konsenzusa s bošnjačkim predstavnicima vezanog uz novi Izborni zakon BiH utječe i na političke odnose u Federaciji. Očit je i nedostatak međusobnog povjerenja kao i ono, po meni najstrašnije, nedostatak odgovornosti, ali i nikad raniji početak političkih kampanja za predstojeće opće izbore. Previše je posla pred svima, a nekako nas se konstantno uvlači u nepotrebne političke igrice kojima se skreće pozornost s važnih životnih pitanja.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?