Naslovnica Vijesti

Šestogodišnji dječak Isa treba pomoć za liječenje

10. listopada 2018. u 12:51 0 komentara 93 prikaza

Dječak Isa Habula nastradao je od vatre i treba pomoć dobrih ljudi. Humanitarna organizacija Pomozi.ba stavila je u funkciju broj 17006 za pomoć malom Isi - pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

Isa H. je šestogodišnji dječak iz Sarajeva koji je 15. svibnja ove godine tijekom igre s vršnjacima zadobio ozbiljne ozljede. Jedan od dječaka je bacio zapaljenu granu na Isu, nakon čega je plamen zahvatio majicu, a onda i dijelove tijela. Dijete je nakon tog događaja zadobilo opekotine drugog i trećeg stupnja (desna prednja i stražnja polovina trupa i desna nadlaktica i aksila). Na stražnjoj strani polovice trupa i nadlaktice dominiraju opekotine trećeg stepena – prioćeno je iz humanitarne organizacije Pomozi.ba .

Nakon prijema na KUM Sarajevo, te na Kliniku dječije kirurgije, tijekom previjanja u operacijskoj dvorani uočena je duboka opekotina trećeg stupnja u desnoj infarskapularnoj regiji, veličine dlana.

Zbog ekstenzivnosti opekotina i potrebe za intenzivnom terapijom dijete se prema preporuci doktora kirurških disciplina premješta na JIT (Jedinicu intenzivne terapije) Klinike za anesteziju i reanimaciju. Nakon toga boravi na Klinici za rekonstruktivnu i plastičnu kirurgiju.

- U tijeku fizikalne terapije i pregleda doktora, uočeno je da dijete ima poteškoće sa pokretanjem ramena i da bi u budućnosti zbog njegovog razvoja i rasta mogao imati ozbiljna oštećenja kičme i ramena. Mora uraditi operaciju kako bi sačuvao rame i kičmu. U Sarajevu nemaju opremu za takvu vrstu operacije – ispričala je Isina mama Danijela.

Preporučili su obitelji kliniku ACIBADEM ALTUNIZADE ISTANBUL. Nakon što je doktor pomenute klinike, Hakan Agir, pregledao nalaze predložio je operaciju Free slap surgery. Pored ove operacije dijete gotovo pa i nema mogućnosti za bilo što drugo, rekao je doktor.

Cijena operacije je 18.500,00 eura. Nakon ove operacije u dvije seanse bi se radilo opuštanje tkiva sa razmakom od tri mjeseca i to bi iznosilo 8.000 eura po seansi.

Pomozi.ba organizacija vodi akciju prikupljanja sredstava, te se pored jedinstvenog humanitarnog broja 17006 pomoći može i putem PayPal-a, kao i uplatom na domaće i ino račune.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inozemstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

 Svrha uplate: Isa Habula

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Isa Habula

Kontakt telefon majke: +387 60 346 5396 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.