Neki su i opasni

Šest proizvoda za bebe koji vam sigurno neće trebati

05.09.2020.
u 10:10

Međutim, postoji jako mnogo stvari koje vam nikada neće zatrebati. Na primjer, ogradice za krevet bebe roditelji često kupuju kako mališani ne bi udarali glavom o letvice krevetića međutim ovaj predmet djeci može biti prava noćna mora. Stručnjaci upozoravaju da ogradice predstavljaju opasnost i povećavaju rizik od sindroma iznenadne dojenačke smrti.

Predlaže se da svi predmeti koji mogu prekriti djetetovo lice drže podalje od kreveta.

Nosiljka za bebe s uskom bazom bebu drži u najnezdravijem položaju. Naime, nošenje bebe na ovaj način stvara veliku napetost na kralježnici i povećava rizik od iščašenja kuka. Rizik je posebno veliki za bebe mlađe od 6 mjeseci.

Nošenje beba ima brojne prednosti i za roditelje i za djecu samo imajte na umu da nosiljka treba imati široku bazu.

Kada se bebe počnu kretati po kući roditelji popuste iskušenju pa kupe hodalicu. Međutim hodalice su u nekim zemljama, poput Kanade, ilegalne. Hodalice predstavljaju veliki rizik i od traume jer se djeca mogu prevrnuti ili još gore pasti.

Svaki treći slučaj utapanja kod djece mlađe od 2 godine uzrokuju sjedala za kadu. Neki roditelji misle da su ta sjedala sigurnosna mjera, međutim djeca mogu skliznuti u vodu i utopiti se.

Jastuci za bebe također su bespotrebni. Na primjer jastuk djetetu može začepiti nos i usta. Roditelji moraju imati na umu da ih dojenčad jednostavno ne trebaju. Jastuci u su apsolutno nepotrebni za djecu mlađu od dvije godine.

Roditelji se jako trude da pomognu svojoj bebi da bolje spava jer samo tako mogu imati malo slobodnog vremena. Međutim, gnijezda za bebe neće pomoći vašem novorođenčetu da bolje spava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?