mali test

Šef šalicom kave testira koga zaposliti, to je najvažniji detalj

Dreamstime
03.06.2019.
u 16:28

Direktor tvrtke Xero Australia kaže da je taj mali test samo detalj koji pokazuje hoće li se netko uklopiti u njihovu tvrtku ili neće. Nakon razgovora prati hoće li kandidat ponuditi da odnese šalicu u kuhinju

Trent Innes, direktor tvrtke Xero Australia, uvijek se pobrine da kandidati za posao dobiju šalicu vrućeg napitka ili čašu vode kada dođu na razgovor za posao.

- Uvijek ću vas odvesti u jednu od naših kuhinja i na neki način ćete uvijek iz nje izaći sa pićem. Tada se vratimo, obavimo razgovor, a jedna od stvari na koju uvijek pazim na kraju je hoće li kandidat odnijeti praznu šalicu natrag u kuhinju - ispričao je pa dodao:

- Možete razviti vještine, steći znanje i iskustvo, ali doista se sve svodi na stav o kojemu puno pričamo, a to je 'operi svoju šalicu za kavu'.

Oni koji ponude da šalicu vrate u kuhinju, imaju velike šanse da će dobiti posao. Trent kaže da će svatko tko dođe u njihovu tvrtku vidjeti koliko su im kuhinje čiste i blistave. Pojašnjava da je taj mali test koji provodi nad kandidatima samo detalj koji pokazuje hoće li se netko uklopiti u njihovu tvrtku ili neće.

- Većina ljudi koja dođe na razgovor ponudi se da odnese šalicu u kuhinju. Nikada im ne kažem da je zaista odnesu, već me samo zanima hoće li se ponuditi - pojasnio je, a prenosi The Sun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?