Naslovnica Vijesti

Sedmorica krizmanika u župi Drvar

19. lipnja 2017. u 13:18 0 komentara 110 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Župa sv. Josipa u Drvaru svečano je proslavila 17. lipnja podjelu sakramenta potvrde za sedmoricu svojih mladih župljana. Svečano misno slavlje predvodio je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, uz koncelebraciju domaćeg župnika i župnog vikara don Davora Klečine i don Predraga Ivandića. Na misi se okupio veliki broj domaćih vjernika i
gostiju, a slavlje su sviranjem i pjesmom uzveličale časne sestre Milosrdnice iz Livna s. Dijana Andrić i s. Željka Lukač.

Na početku misnog slavlja župnik Klečina predstavio je krizmanike, koji su ove godine svi muški, povezavši njihov broj sa simbolikom broja sedam, odnosno sa sedam darova Duha Svetoga.

Biskup Semren ohrabrio je u propovijedi krizmanike i potaknuo ih da budu odvažni svjedoci svoje vjere u Isusa Krista, a potom je svakom pojedinačno pomazanjem po čelu podijelio sakrament potvrde.

Nakon misnog slavlja, biskup, svećenici i časne sestre obišli su pojedinačno svaku obitelj iz koje dolaze krizmanici podijelivši s njima radost i za obiteljskim stolom.

U župi Drvar ove je školske godine svećenicima u školskoj i župnoj katehezi pomagala vjeroučiteljica Jelena Galić koja je pripemala krizmanike za sakrament potvrde, priopćeno je iz Župe Drvar. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.