Ujedinjeni svijet

Sedmi sajam najuspješniji, dogodine se očekuje još više maturanata

uwc04_brs_bih_01102015
02.10.2015.
u 06:15

Na sajmu se maturantima predstavilo 15 fakulteta, 13 iz SAD i dva iz Kanade

U prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) održan je sedmi Sajam sveučilišta. Sajam u organizaciji UWC-a Mostar u suradnji sa skupinom sveučilišta, namijenjen je maturantima Koledža koji imaju želju obrazovanje nastaviti u inozemstvu.

Savjeti za maturante

- Danas smo na sajmu imali 15 fakulteta koji su se predstavili našim učenicima. Od toga je bilo 13 američkih i dva kanadska fakulteta. Učenici su imali prigodu čuti koje su to karakteristike američkog i kanadskog sustava obrazovanja, kako da koriste ovaj sajam, a upriličene su i dvije radionice. Jedna se tiče financijskih aplikacija za stipendije, a na drugoj su učenici dobili informacije kako napisati dobar aplikacijski esej jer fakulteti u SAD i Kanadi obično traže neku vrstu prezentacije učenika s obzirom da su učenici dosta daleko, kazala je u izjavi za "Večernji list" BiH Marijana Tomaš, savjetnica za sveučilišno obrazovanje u UWC Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?