Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

SDA ‘prekrižio’ NATO: Nema ANP-a, Zvizdiću važniji Mjesec i vlast

30. siječnja 2019. u 11:00 1 komentara 1489 prikaza

Netragom je s današnje sjednice Vijeća ministara BiH nestala točka dnevnoga reda Godišnji nacionalni program (ANP), što je ključni dokument vezan za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) s NATO-ovim savezom. Nikakvo objašnjenje za to nije ponuđeno javnosti iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara Denisa Zvizdića, ali je zato u javnost “procurilo” kako odluka o Povjerenstvu za integracijski proces BiH u NATO nije zaživjela čak četiri godine jer je stajala u ladici zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića koji dolazi iz reda HDZ-a BiH.

Brkić sve opovrgnuo

Odličan medijski spin tek je za trenutak odvratio pozornost s kopernikanskog obrata Stranke demokratske akcije (SDA) koja je, očito ucijenjena za ostanak u vlasti u Vijeću ministara, odlučila zažmiriti upravo na uvjet koji je sama postavila - aktiviranje MAP-a te tako prekrižila NATO...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

  • brodarevac:

    Žalosno je kako spinujete pa i ptice znaju da ministri iz RSa neće da prihvate dnevni red sa ovom tačkom. Jadno je kako informišete ljude, vidi se kako je Čović ugrožen sa Dodikom je sve blokirao Dom naroda FBiH, nema ... prikaži još! vlasti ako nema izmjene zakona i to na način kako mi želimo, al ste ugoženi do jaja.