Lidija Bradara

SDA pod svaku cijenu ne želi sudjelovanje županija u političkom životu BiH

 Lidija Bradara
28.05.2020.
u 21:41

"Oni pod svaku cijenu ne žele koordinacijski mehanizam i sudjelovanje županija u političkom životu Bosne i Hercegovine. Smatraju kako je Federacija jednako Republika Srpska, ali ona to nije", rekla je Bradara

Lidija Bradara, izaslanica HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekla je danas za N1 kako stranka čiji je član nije u koaliciji sa SDA nego se radi o ''partnerskom odnosu''. Kazala je kako osuđuje i sve zločine i režime.

Postoji li razlika između tih pojmova?

''Nismo nikada govorili kako postoji koalicija nego partnerski odnosi, velika je razlika i te razlike su se danas pokazale'', rekla je Bradara. 

Dodala je kako nešto što se dogovorilo, Bakir Izetbegović vidi na drugačiji način. 

Rekla je i kako SDA ''ne želi koordinacijski mehanizam''.

"Oni pod svaku cijenu ne žele koordinacijski mehanizam i sudjelovanje županija u političkom životu Bosne i Hercegovine. Smatraju kako je Federacija jednako Republika Srpska, ali ona to nije", dodala je Bradara uz tvrdnju da je u cijelom procesu sporno to što bošnjački ministri ne žele podići ruku.

Naglasila je kako osuđuje sve zločine, a na pitanje osuđuje li i ustaški režim odgovorila je potvrdno.

''Ja osuđujem bilo koji govor mržnje. Mislim da kardinala Vinka Puljića u ovoj zemlji ne treba nitko braniti, ako je onakva moralna veličina u situaciji da se mora braniti... Mi smo stotinu puta stali i iza biskupa Komarice'', rekla je Bradara.

''Ja osuđujem sve zločine koji su počinjeni'', dodala je ona.

Na pitanje je li tu i ustaški režim, ona je kazala: ''Naravno''.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
Paromlin
08:13 29.05.2020.

Pa zar vam nije dosta da blokirate na federalnom nivou nego morate da ubacite županije kao bi se i te blokade došle na nivo države, kantoni nisu dio političkog života države niti će to biti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije