Visoki predstavnik

Schmidt posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

29.09.2022.
u 14:50

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas je posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastao sa direktorom Mirsadom Vilićem i njegovim suradnicima.

Christian Schmidt i Mirsad Vilić su razgovarali o sigurnosnom aspektu provođenja Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 2. listopada 2022. godine

Visokom predstavniku je prezentirano da je na inicijativu SIP-a BiH od strane direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH formiran Operativni stožer akcije “Opći izbori 2022” sa sjedištem u Direkciji, sa zadatkom koordinacije poslova i zadataka svih policijskih agencija u BiH na očuvanju sigurnosnog ambijenta tijekom kompletnog izbornog procesa. U radu Operativnog stožera akcije učešće su uzeli Ministarstvo sigurnosti BiH, Središnje izborno povjerenstvo, Obavještajno sigurnosna agencija BiH i sve policijske agencije u BiH.

Vilić je upoznao Schmidta s planom aktivnosti Operativnog stožera akcije “Opći izbori 2022” tijekom osiguranja izbornog procesa u BiH.

Visoki predstavnik za BiH se zahvalio Viliću na pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH. Pohvalio je dosadašnji rad Direkcije, te je istaknuo da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH strateški partner u sigurnosnom sustavu BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije