ukrašavanje

Savjeti stručnjaka kako da vaše drvce ove godine bude posebno

Foto: Dreamstime
1/3
02.12.2020.
u 07:33

Stručnjaci za interijer su podijelili neke svoje savjete koji vam mogu biti od koristi da svoj dom uredite u stilu

Mnogi su svoje domove ukrasili već sredinom studenog kako bi se barem malo lakše nosili s cijelom situacijom oko pandemije.

Ali, ako ste ljubitelj tradicije i svoje drvce ne kitite prije prosinca, možda ste počeli razmišljati o ukrasima koje ćete koristiti ove godine ili o kupnji drvca.

Stručnjaci za interijer su podijelili neke svoje savjete koji vam mogu biti od koristi da svoj dom uredite u stilu, prenosi 24sata.hr. 

Prirodno ili umjetno drvce

Georgina Burnett, stručnjakinja za interijer, rekla je da nema ništa otmjenije od prirodnog drvca, ali ako već imate 'lažno' drvce da možete iskoristiti i njega.

- Ako želite kupiti umjetno, ne kupujte ona jeftina jer će se raspasti prije nego što kažete 'Sretna Nova Godina'. Također, odlučite se za zeleno drvce jer će sve ostalo imati kratak rok trajanja i izgledat će kao da se previše trudite da idete u korak s modom - objasnila je Georgina.

Veličina je bitna

Prema Georgini, posljednje što želite je kupiti preveliko ili premalo drvce.
- Ako je preveliko u prostoriji ćete se osjećati skučeno i činit će se kao da pokušavate pretvoriti vaš dom u veći nego što doista je. Ako je premalo izgubit će se u prostoru. Vrh stabla trebao bi biti nekoliko centimetara ispod stropa kada dodate ukras na vrhu - kaže.

Sakrijte podnožje umjetnog drvca

Dizajner Steph Briggs, kaže da je od vitalnog značaja da pokrijete podnožje ako želite umjetno drvce. Georgina predlaže da ranije umotate poklone u boje koje odgovaraju ukrasima vašeg drvca i strateški ih postavite oko podnožja.

Bljeskajuće lampice

Georgina savjetuje da se odlučite za statična, topla i ravnomjerno raspoređena bijela svjetla.

- Ako mislite da bi lampice u boji izgledale modernije, vjerujte mi, bit će vam ih dosta do Badnjaka i jednostavno nije moguće dobiti sofisticirani izgled s njima. Bljeskajuća svjetla su apsolutno ne - i ne samo zbog toga što će vam stvoriti migrenu - dodala je.

Steph također predlaže izbjegavanje 'hladnih' lampica u boji ako želite otmjeni izgled.

Šljokičaste trake

Prema Steph, šljokičaste trake pripadaju '80-ima i treba ih izbjegavati pod svaku cijenu, osim ako ne želite postići starinski retro stil.

Georgina se slaže.

- Molim vas, nemojte ni pomisliti na upotrebu šljokičastih traka - rekla je i dodala:

- Ili se odlučite za puno kuglica, različitih dizajna i veličine, ili ih u potpunosti izostavite. Nema ništa gore od drvca koje izgleda kao da si ne može priuštiti dovoljno ukrasa - zaključila, piše Daily Mail.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?