JAKO NEOBIČNO

Savjeti iz 1923. će vas oduševiti: Evo za kakve se muškarce žene ne bi trebale udavati

31.01.2019.
u 21:45

Važno je obratiti pozornost na čelo, nos, uši, bore, ali i - rukopis!

Reinhold Gerling autor je knjige iz 1923. godine "Muškarci za koje se ne treba udavati - savjeti i opomene". 

Nakon poglavlja u kojem autor piše o tjelesnoj i duhovnoj ljepoti te ljubavi i spolnim bolestima, dolazi najzanimljiviji dio u kojem autor opisuje kako izgledaju muškarci koji i nisu najpoželjniji neženje. Isječci iz knjige objavljeni su u Facebook grupi "Retroteka", a mi prenosimo najzanimljivije dijelove. Isti autor napisao je knjigu pod imenom "Djevojke koje ne treba ženiti - opomene i savjeti".  

Kako sam autor kaže, pitanje "Za koje se muškarce ne treba udavati" zalužuje najveću pažnju čitateljica jer je "ono bilo misao vodilja svake čitateljice koja je čitala razlaganje".

Za početak, kao znak slabog karaktera navodi veliki razmak između čela i podbratka - visoko čelo znak je prirodne inteligencije, a ispupčeno manjak iste. Autor upozorava:

- Ovo su bitne karakteristike ljudi, na njih treba obratiti veliku pažnju ako želite u braku naći ljubav i sreću. 

Nadodaje kako je inteligencija jako bitna jer je izvor vrlina, ideala, lijepih riječi...

Za muškarce sa širokim i visokim nosom, kratkom gornjom i naprijed isprćenom donjom usnom kaže da imaju čvrst i uporan karakter te znaju biti vrlo žestoki. Dugi, "kovrčasti" nos označava da je muškarac "sklon razvratu", a one koje su raspoložene za borbu, trebaju se "udati za melankoličnog brku jer neće trebati tumarati po komšiluku jer će se sa svojim milim drugom do mile volje uvijek sitra nadžapati". 

 

 

Lažljivce se može prepoznati jer imaju kratak nos i razrok pogled, dok oštar pogled i ozbiljno lice predstavljaju zamišljenog, često i fanatičnog čovjeka.

Autor je napomenuo da sladak i umiljat pogled često može biti lažan:

- Obično mu je na jeziku med, a na srcu jed. On vidi u tuđem oku trn, a u svome ne vidi balvan.

Gerling je dodao:

- Djevojka se ne smije povoditi za čarobnim ljubavni izjavama, one su varljive i prolazne, već mora budno motriti za onim što se iza tih riječi krije jer to je stvarnost s kojom će ona docnije, kao supruga, morati računati. Kajanje ne pomaže, a zato treba blagovremeno sve dobro razgledati i o svemu dobro razmisliti.

Autor je napomenuo da u karakteru čovjeka bitnu ulogu ima, ni manje ni više, nego - uho! 

- Na karakter čovjeka utječe forma uha. Normalno uho označava i normalan karakter, međutim nenormalna forma uha predstavlja vrlo problematičan, često nenormalan karakter.   

Za bore kaže da su oličenje čovjekove duše - duge bore u kosim linijama znače čvrst karakter i plemenitu dušu, dok kratke pokazuju slab karakter i "sklonost na svako nevaljalstvo".

Na kraju, važno se zagledati i u muškarčev rukopis jer je on "najvažniji odraz njihovog karaktera":

- Slova otkrivaju je li muškarac samo laskavac ili ima čvrst ko stijena karakter o koji će se razbiti svaki udar. Ovo treba svaka djevojka da dobro ispita jer i to je jedan od najvažnijih načina, da blagovremeno pozre u karakter i prodre u dušu svoga budućeg druga u životu. 

Gerling je savjetovao damama da se ne oslanjaju na mišljenja prijateljica jer one ne mogu ispitati i iskušati karakter muškarca za kojeg nije zainteresirana. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije