Šef Izaslanstva Europske unije u BiH

Sattler pohvalio rad gradskih vlasti Mostara i pozvao ih da nastave u istom smjeru

19.12.2022.
u 13:51

Gadonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici šefa Izaslanstva Europske unije (EU) Johanna Sattlera, koji je pohvalio napredak koji su gradske vlasti ostvarila u Mostaru.

Veleposlanik Sattler istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je BiH dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Prema njegovim riječima, to je poticaj za sve građane Bosne i Hercegovine da svoju budućnost grade u ovoj zemlji, ali i poticaj investitorima za ulaganje kako bi se pokrenuo gospodarski razvoj, priopćeno je iz Grada Mostara.

Kordić je naveo kako su dobri rezultati postignuti u Mostaru pokazatelj za sve u državi kako se može raditi na dobrobiti građana. Istaknuo je da je donošenjem Prostornog plana Grad pokrenuo novi investicijski ciklus.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić zahvalio je veleposlaniku Sattleru na dosadašnjem angažmanu i potpori koju daje Mostaru, te ga nazvao prijateljem Grada. Također ga je pozvao da podrži najvažnije projekte kao što su izgradnja sportske dvorane i olimpijskog bazena.

Govoreći o potencijalima gospodarskog razvoja BiH, Sattler je posebno istaknuo sektore energetike i turizma.

Na kraju razgovora Sattler je još jednom potvrdio da Mostar ima posebno mjesto u njegovom srcu, te da će nastaviti i dalje pomagati njegov razvoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?