Specijalni predstavnik EU u BiH

Sattler: EU je najodaniji partner BiH

09.06.2020.
u 14:25

Šef Izaslanstva Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler rekao je danas u Banjoj Luci da je EU najodaniji partner BiH, kojoj su, kako je naveo, otvorena vrata europske zajednice.

-Velika većina građana iz svih dijelova ove zemlje želi vidjeti BiH u članstvu EU – rekao je Sattler u Banjoj Luci.

Za članstvo u EU neophodno je, kaže, da domaći političari izvrše određene obaveze.

-Snažno vjerujem da smo otvorili jedno novo poglavlje i da mnogo više napredujemo na europskom putu – kazao je šef Izaslastva EU u BiH.

On je danas posjetio i Prijedor, gdje je istakao da je EU izgrađena na principima solidarnosti i da istu vrijednost dijeli i sa najbližim susjedima i partnerima koji su na europskom putu, uključujući i BiH.

Istaknuo je da je EU osigurala medicinsku pomoć za cijelu BiH.

- Samo za RS osigurali smo dva milijuna eura pomoći za medicinsku i zaštitnu opremu - rekao je Sattler novinarima u Prijedoru.

On je naveo da su prijedorskoj bolnici namijenjena dva respiratora koja bi trebala biti dostavljena sutra i jedan anesteziološki uređaj koji je danas dopremljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije