hobi banjolučana

Sastavlja oldtimere vrijedne i do 100.000 KM

oldtimeri
N1
11.12.2016.
u 21:34

Šivaće i mašine za kucanje, gramofoni, gitare, tave, mlinovi za kavu i mnogo toga drugog, naravno, starog čuva Midhat Hajdarpašić Mitke u svom Slapu, restoranu na obali Vrbasa. Što sve postoji u ovom malom muzeju teško je opisati riječima. U dvorištu su oldtimeri, uglavnom Mercedesi, javlja N1. 

Mitke je dosad osobno sastavio i reparirao tridesetak automobila i 17 trotočkaša.

"Automobil tražimo da je potpun, onda restauriramo. Pomaže mi brat, sinovi i supruga, ona mi je vjetar u leđa kad zastanem", otkrio je Midhat Hajdarpašić, kolekcionar iz Banja Luke. Dodaje kako ovaj hobi dosta košta, ali mu je to sav užitak". 

Od užitka nešto i zaradi. Rentira stare Mercedese za vjenčanja, snimanje spotova, promocije. Prije rata, kaže nam, bilo je bolje.

"Prije rata radio sam renta car, ima razlike. Doba Markovića se neće ponoviti financijski. Juge više nema, ali eto tako smo htjeli", dodao je.

Oldtimeri su svi Mercedesi. Vrijede i do 100.000 KM.

"Najstariji je ovaj "170", tzv. Hitlerov, netko ga zove Povratak otpisanih".

Mitke je ipak najpoznatiji po pravljenju trotočkaša-trajkova. Izrađuje ih od starih Buba ili Golfova. Prvi je pravio dvije godine, sada jedan trajk može završiti za 2 mjeseca. Grunf je jedan od najboljih. Po ugledu na pronalazača iz Alan Forda, ispušna cijev je napravljena od protupožarnog aparata, mjenjač od oklagije, farovi od "fildžana".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije