sarajevo

Sastanak o usklađivanju rada zatvora sa ovlastima Ministarstva pravde FBiH

19.12.2023.
u 20:03

Fokus sastanka bio je usklađivanje rada zatvora s ovlaštenjima Ministarstva pravde FBiH, posebno u izvršenju kaznenih sankcija.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica Rusmir Isak te drugi direktori zavoda u FBiH okupili su se, na današnjem sastanku, s federalnim ministrom pravde, Vedranom Škobićem radi razmatranja strategija za unaprjeđenje suradnje između Ministarstva i kaznenih popravnih zavoda, s fokusom na optimizaciji pravosudnog sustava, priopćeno je iz KPZ Zenica. 

Fokus sastanka bio je usklađivanje rada zatvora s ovlaštenjima Ministarstva pravde FBiH, posebno u izvršenju kaznenih sankcija. Razmatrane su potrebe i izazovi s kojima se suočavaju zavodi, kao i planirana unaprjeđenja u sustavu izvršenja kazni.

Isak istaknuo je ključnu važnost usklađivanja rada zavoda s nadležnostima Ministarstva pravde, naglašavajući da je njihova interakcija od esencijalnog značaja za ostvarivanje učinkovitijeg izvršenja kaznenih sankcija.

Sastanak je pružio platformu za konstruktivan dijalog o inovacijama, čime se postiže poboljšanje u provođenju pravosudnog sustava Federacije Bosne i Hercegovine. Ta usklađenost doprinosi transparentnijem izvršenju kazni, što je od iznimnog značaja za cjelokupnu zajednicu, navode se u priopćenju iz KPZ Zenica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije