sastanak

Sastanak o suradnji odjela za ratne zločine Tužiteljstva i Suda BiH

asds
21.04.2017.
u 12:30

Na sastanku dužnosnika odjela za ratne zločine Tužiteljstva i Suda Bosne i Hercegovine razgovarano je o suradnji dviju institucija u skladu s Državnom strategijom za procesuiranje predmeta ratnih zločina i preporukama iz izvještaja misije OESS-a i sutkinje Joanne Korner.

Središnje teme sastanka bile su procesuiranje predmeta u kojima su optuženi nedostupni pravosuđu BiH i nalaze se u susjednim zemljama, prosljeđivanje predmeta u nadležnost entitetskim pravosudnim institucijama, analiziranje i praćenje procesuiranja proslijeđenih predmeta, kao i buduća edukacija pravosudnih dužnosnika entiteta u tom segmentu, a radi ujednačavanja prakse entitetskih i državnih pravosudnih institucija u procesuiranju ratnih zločina.

Predstavnici Tužiteljstva BiH i Suda BiH aktivno će sudjelovati i dati njihov doprinos u predstojećim izmjenama i dopunama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina radi ubrzanja rada na predmetima i efikasnije provedbe vladavine prava.

Učesnici sastanka bili su vršilac dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, dužnosnici Posebnog odjela za ratne zločine Izet Odobašić i Stanko Blagić te članovi stalnog sudbenog vijeća za predmete ratnih zločina - predsjednica Kaznenog odjeljenja Suda BiH Minka Kreho, kao i sutkinja Željka Marenić i sudac Staniša Gluhajić, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?