inicijativa

Šarović: Izmijeniti Poslovnik Zastupničkog doma, sjednica moguća sljedeći tjedan

Mirko Šarović
08.11.2019.
u 12:45

SDS i PDP pokrenule su inicijativu, kako su kazali njihovi predsjednici, za deblokiranje rada Zastupničkog doma PSBiH mijenjanjem Poslovnika tog doma. 

Predsjednik SDS-a i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović kazao je kako je takva inicijativa legitimna i demokratska te kako joj je jedini cilj da ovaj dom počne funkcionirati. 

- Inicijativa je i društveno opravdana jer trpi cijela zemlja, posebno kada su u pitanju ekonomija i investicije. Da napomenem, 40 milijuna eura je na čekanju za Koridor Vc. Mislimo da ćemo osigurati podršku drugih političkih stranaka. Inicijativu je potpisalo 14 zastupnika. Ona se sastoji od izmjene Poslovnika koji bi omogućio rad Povjerenstva bez koje nema konstituiranja Doma. Mislim da možemo u ovome uspjeti, a možda i ne skupimo 22 potpisa, odnosno zastupnika, rekao je Šarović, piše Avaz.  

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je kazao kako je krajnje vrijeme da kao legitimni predstavnici građana reagiraju.

- Godinu dana čekamo da se konstituira parlament. Smatramo da imamo obvezu i odgovornost ponuditi rješenje kako bi se sve pokrenulo. Promjenom Poslovnika želimo omogućiti da oni koji žele raditi, rade. Omogućili bismo da šest parlamentarnih povjerenstava počne raditi. Na čekanju je i 40 zakonskih rješenja i niz izvješća o radu institucija. Jako je važno da Dom radi u normalnom kapacitetu i da se svima stavi do znanja kako moraju raditi jer nose odgovornost koju su dobili od građana na izborima - rekao je Borenović.

Kako je kazao, zbog devet zastupnika Zastupnički dom PSBiH ne funkcionira. 

Šarović je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao kako bi sjednica mogla biti održana sljedeći tjedan, ali će datum biti poznat tek početkom tjedna zbog službenog puta predsjedatelja.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?