akcija

Sankcionirane 22 osobe zbog nelegalnog prijevoza putnika

Pixabay/Ilustracija
27.11.2020.
u 14:16

Nakon sastanka zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžada Brankovića s predstavnicima Granične policije BiH, Federalnog ministarstva prometa i veza, Ministarstva prometa i veza RS, Federalne uprave policije, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Ministarstva unutarnjih poslova RS, Republičke uprave za inspekcijske poslove RS i Vanjskotrgovinske komore BiH, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je pokrenulo akciju opće borbe protiv svih stranih i domaćih fizičkih i pravnih osoba  koje obavljaju cestovni prijevoz protivno zakonskim i podzakonskim aktima koji reguliraju ovu oblast.

Inspektorat Ministarstva je, u suradnji s Graničnom policije BiH, Upravom za inspekcijske poslove RS i Federalnom upravom za inspekcijske poslove, kao i pripadnicima MUP-a, obavljao zajedničke kontrole s ciljem suzbijanja nelegalnog prijevoza u razdoblju od mjesec dana.

Prema planu rada u razdoblju od 15. 10. do 15. 11. 2020. godine, kontrolni organi su na području Posušja, Gruda, Tomislavgrada, Zenice, Pala, Sokoca, Gradiške, Banje Luke, Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice, kao i na međunarodnim graničnim prijelazima Osoje, Gorica, Kamensko, Rača, Orašje, Šamac, Gradiška, Gradina, Dubica i Kostajnica obavljali inspekcijsku kontrolu nelegalnog prijevoza putnika s vozilima 8+1 sjedišta.

Tom prilikom su na licu mjesta prekršajno sankcionirana 22 fizičke osobe koja se mogu dovesti u vezu s obavljanjem međunarodnog nelegalnog prijevoza putnika.

Inspektori Ministarstva su na međunarodnim graničnim prijelazima, u skladu s protokolima mješovitih povjerenstava potpisanim s Republikom Slovenijom, Republikom Austrijom, Švicarskom Konfederacijom i Saveznom Republikom Njemačkom, odbili ulaz ukupno 24 vozila, dok je putnicima koji su se u njima vozili omogućen ulazak u BiH.

Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove i Federalne uprave za inspekcijske kontrole isključili su iz prometa sedam vozila te preduzeli zakonom predviđene mjere.

U tijeku inspekcijske kontrole ukupno je kontrolirano 76 vozila do 8+1 sjedišta koja se mogu dovesti u vezu s obavljanjem nelegalnog međunarodnog prijevoza putnika.

Akcija kontrole nelegalnog prijevoza putnika sa 8+1 sjedišta nastavlja se kontinuirano i u narednom razdoblju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?