Potpisali ugovore

Saniranje šteta od prošlogodišnjih poplava u Žepču

21.08.2015.
u 09:27

Projekt saniranja šteta na rijeci Krajnjača vrijedan 100.000 maraka

Općina Žepče i Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisnici su ugovora kojim se općini Žepče odobravaju financijska sredstva za obnovu infrastrukture koja je uništena tijekom prošlogodišnjih poplava koje su načinile višemilijunske štete u ovo općini. Potpisnici ugovora su načelnik općine Žepče Mato Zovko i federalni ministar prostornoga uređenja Josip Martić.

Riječ je tri ugovora od kojih su dva iz programa saniranja šteta prošlogodišnjih poplava, dok je treći iz programa utopljavanja školskih zgrada. Potpisivanju ugovora nazočili su predsjedatelj Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović i tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja Federacije BiH Adnan Efendić. Načelnik općine Žepče Mato Zovko izrazio je zadovoljstvo odobrenim projektima i dodijeljenim sredstvima koja će biti utrošena u najvažnije projekte koji su na ljestvici prioriteta u 2015. godini.

Ugovori

Zovko je zahvalio ministru Martiću i njegovom timu koji su prepoznali važnost projekata i podržali ih. Radi se o projektu saniranja šteta na rijeci Krajnjača u gradu, a vrijednost ugovora je 100.000 konvertibilnih maraka. Drugi ugovor se odnosi na saniranje šteta u mjesnoj zajednici Bistrica, obaloutvrdu rijeke Bistrica u iznosu od 36.000 maraka i treći ugovor je iz programa utopljavanje školskih zgrada kojim je predviđeno utopljavanje zgrade Glazbene škole za koju je odobreno 50.000 maraka.

- Vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti uspješno završiti navedene projekte, a to će nam ujedno otvoriti vrata da se opet prijavimo na nove projekte koje još treba realizirati kako bi se sanirale sve štete koje smo imali nakon prošlogodišnjih poplava, kazao je prigodom radnoga sastanka načelnik Mato Zovko.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorima nije krio ni federalni ministar Josip Martić koji je ovom prigodom kazao da mu je iznimno drago što je na neki način mogao pomoći svome gradu preko ministarstva kojemu je on na čelu.

Javni natječaj i izvođači

- Izradili smo program koji je Vlada usvojila, raspisali javni natječaj i na kraju smo donijeli odluku o odobravanju određenih projekta, a iznimno mi je drago što je moj rodni grad ispunio formu i što je Žepče ove godine dobilo značajna sredstva za realizaciju tri projekta. Sada općina i načelnik trebaju raspisati javni natječaj, izabrati izvođače i završiti projekte onako kako je i planirano, objasnio je ministar Martić.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 186.000 maraka, a njihova realizacija će početi čim se ispune sve formalne procedure i raspiše javni natječaj, te se izaberu najpovoljniji izvođači.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?