Livno nakon 30 godina dobilo taksi-službu

Samo u posljednjih mjesec dana 20 novih radnih mjesta

03.05.2023.
u 08:30

Zahvaljujući poduzetništvu i viziji Livna kao turističke destinacije, grad na Bistrici je, nakon čak tri desetljeća, ponovno dobio profesionalnu taksi-službu u sklopu već prepoznatljivoga Livno-Busa. Tim povodom na središnjem gradskom trgu upriličeni su Dani otvorenih vrata uz prezentaciju vozila, mobilne aplikacije za taksi i promotivnu besplatnu vožnju.

Hvalevrijedna ideja

Zahvaljujući novoj taksi-službi središte Hercegbosanske županije konačno je dobilo ono što jednu sredinu čini urbanom, osobito ako Livno pretendira biti jedna od vodećih turističkih destinacija na području županije, ali i šire.

Dva vozila odmah su počela s radom, a dva su u pripremi.

- Ovisno o samome zahtjevu i upoznavanju lokalne zajednice u obliku korištenja taksi-službe, naš daljnji plan zasigurno je povećanje broja radnih mjesta te broja voznih jedinica - kazao nam je Mario Pavlinović, vlasnik tvrtke Livno-Bus.

S dolaskom ljeta, kako ističu iz tvrtke, očekuju i povećan obujam posla pa su od Grada Livna, uz postojeća četiri, zakupili još nekoliko novih taksi-stajališta, a nesumnjiv je i doprinos lokalnoj zajednici, ističe Pavlinović i objašnjava:

- Činjenica je da smo kroz Livno-Bus, odnosno preuzimanje gradskoga prijevoza u Livnu i pokretanje taksi-službe, povećali broj naših djelatnika. Oko 20 novih radnih mjesta otvoreno je u posljednjih mjesec dana, što je iznimno velik broj. Naravno, mi na tome ne mislimo stati, kao što nismo stali sve ove četiri godine - dodaje Pavlinović.

Ako je suditi prema izjavama Livnjaka, reakcije na početak rada taksi-službe u Livnu nakon 30 godina uglavnom su pozitivne.

- Ovo je sigurno hvalevrijedna ideja. Da će naši građani u ovome naći korist, to je sigurno, jer znamo kakva je situacija i s prijevozom, pogotovo u selima koja su malo udaljenija od središta grada - jedan je odgovora na upit što misle o pokretanju taksi-službe u Livnu, koje smo dobili tom prigodom.

Dvoje supružnika nadopunjavalo se u odgovorima.

Start 1,50 KM

- Super je što je formirana taksi-služba kako bi ljudi imali koga zvati kad im je potreban prijevoz - govori gospođa, a suprug dodaje: - I jeftino, jeftino je. Odlično je, ne znam kako im se isplati voziti po toj cijeni!?

Ta cijena je, barem na početku, promotivna. Start je 1,50 konvertibilnih maraka, a svaki dodatni kilometar vožnje taksijem stajat će jednu konvertibilnu marku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije