Ljubuški

Sakrament prve svete pričesti u Vitini, Veljacima i Grljevićima

05.05.2016.
u 11:00

U ljubuškoj župi sv. Paškala Vitina 29 djece primilo je sakrament prve svete pričesti.

Svečano misno slavlje predvodio je župni vikar fra Petar Ljubičić, zajedno sa župnikom fra Željkom Grubišićem, uz sudjelovanje brojnih župljana i gostiju iz drugih mjesta. Bio je to lijep duhovni događaj važan za župu jer govori da u njoj buja život kao jamstvo budućnosti.

Svoju propovijed fra Petar je većim dijelom posvetio malim vjernicima, naglasivši da je ovo njihov dan jer prvi put, preko pričesti, primaju Isusa u svoje srce i obećavaju mu da će biti njegovi trajno.

Sveta pričest

- Zato dragi prvopričesnici, kad god prilazite oltaru, sjetite se svoje prve svete pričesti i toga kako je Isus postao vaša sreća, vaša radost i vaša ljubav.

Mali prijatelji, nemojte Isusa nikad zaboraviti i svake nedjelje dođite Isusu da ga molite i da vam da snage za hvalu i slavu Boga.

Zato, draga djeco, budite dobri i svaki dan recite Isusu: ‘Otkad sam te primila u srce, želim te još više ljubiti i tvoju ljubav iskusiti’, poručio je prvopričesnicima fra Petar Ljubičić.

Savjetovao je roditelje kako se postaviti i ponašati prema svojoj djeci kada je u pitanju vjera i vjerski odgoj i istaknuo da o njima ovisi kakvi će biti vjernici.

Veljaci i Grljevići

Prvopričesnike su za prvu pričest pripremale časna sestra Katica Dabo i vjeroučiteljica Ana Bubalo.

Prvu svetu pričest primili su djevojčice i dječaci u još dvjema ljubuškim župama.

Tako je 22 djece primilo prvu svetu pričest u Veljacima i petero u Grljevićima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?