DUŽNIČKO ROPSTVO

Sadašnje dugove Federacija će vraćat do 2038. godine

Nermin Nikšić
15.12.2013.
u 11:28

U dokumentaciji Ministarstva navodi se da FBiH većinu obveza mora da isplati do 2025. godine, a u nekim slučajevima i do 2038. godine.

Federacija BiH /FBiH/ dužna je 868.239.659 KM, navodi se u službenoj informaciji federalnog Ministarstva financija.

Taj iznos odnosi se na obveze po osnovu namjenskih kredita do početka prosinca. U dokumentaciji Ministarstva, do koje je došao "Dnevni avaz", navodi se da FBiH većinu obveza mora da isplati do 2025. godine, a u nekim slučajevima i do 2038. godine. 

Jedna od najvećih obveza, koje se moraju isplatiti u roku od devet godina, a u godišnjem prosjeku od oko 50 milijuna KM, nastala je kreditnim zaduženjem sa Londonskim klubom od 230,6 milijuna KM i 103,9 milijuna KM. 

Ostali kreditori su Međunarodno udruženje za razvoj /IDA/, Saudi fond, Međunarodna banka za obnovu i razvoj /IBRD/, Svjetska banka, Pariški klub, Europska investiciona banka, Europska banka za obnovu i razvoj /EBRD/, OPEK fond i druge financijske institucije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?