Nermin Nikšić

Sada sam siguran da bih mnoge stvari drukčije radio

Nermin Nikšić
Autori: R.I., klix.ba
02.12.2014.
u 09:34

Ima Nikšić za čime i žaliti. Volio bi, kako je kazao, da je reformirao javnu službu, riješio pitanje prihvaćanja Zakona o šumama i sl.

Imajući u vidu da je danas sazvana konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja predstavlja prvi korak u formiranju nove vlasti, a nakon održanih izbora u listopadu predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić jučer je govorio o rezultatima rada Vlade koju je on vodio. Nakon opširnog izlaganja o postignućima njegove Vlade, svoj rad i samoga sebe Nikšić nije želio ocijeniti ocjenama u rasponu od jedan do pet, kazavši da su njega ocijenili građani na proteklim izborima i da jednostavno više nema smisla da on bilo što govori. “Ipak, sada sam siguran da bih mnoge stvari drugačije radio i rješavao”, objasnio je Nikšić. No, odlazeći premijer posebno je istaknuo kako je Vlada pod njegovim mandatom uredno ispunjavala sve uvjete koje bi pred nju postavio MMF po stand-by aranžmanu. “Mi smo vraćali MMF-u više nego što smo uzimali”, istaknuo je. Kazao je Nermin Nikšić kako je za njegovog mandata napravljeno 67 km autoceste na kojoj je radilo više od 5000 ljudi, da je u izgradnju i sanaciju magistralnih cesta uloženo oko 170 milijuna KM. “Jedan od najvećih uspjeha Vlade FBiH jest revitalizacija namjenske industrije u kojoj su proizvodnja i izvoz utrostručeni. Najveće rezultate postigao je Igman Konjic, poduzeće u Nikšićevu rodnom mjestu kojem je pomagao i koji je s 250 zaposlenih u 2011. stigao na 1000 zaposlenih ove godine”, objasnio je Nikšić. Međutim, ima Nikšić za čime i žaliti. Volio bi, kako je jučer kazao, da je reformirao javnu službu, riješio pitanje prihvaćanja Zakona o šumama, ali i Zakona o uvezivanju radnog staža.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?