Reakcije svijeta

SAD stoji rame uz rame s Hrvatima: Nijemci najavili pobjedu protiv ISIL-a

obama
Foto: andrew harnik/dpa/pixell
13.08.2015.
u 00:02

Svijet je uz Hrvate u ovim teškim trenucima nakon stravičnog ubojstva Tomislava Salopeka od strane zloglasnog ISIL-a.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu objavilo je kako je duboko potreseno zbog izvješća o ubojstvu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.

– Naše su misli s njegovom obitelji, prijateljima i hrvatskim narodom. Ako informacija bude potvrđena, ubojstvo gospodina Salopeka bit će zapanjujući zločin tipičan za ISIS-ov ekstremistički cilj. Snažno osuđujemo brutalnost prema nevinim žrtvama diljem Bliskog istoka. Sjedinjene Države stoje rame uz rame s Hrvatskom i svim našim prijateljima i partnerima u borbi protiv terorizma – navodi se u priopćenju veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Reagirao je i službeni London. Ministar vanjskih poslova Philip Hammond izjavio je: – Ako su ova izvješća točna, najsnažnije osuđujem navodno brutalno ubojstvo hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka koje je počinio ISIS u Egiptu. Moje misli i suosjećanje su s njegovom obitelji, kolegama i hrvatskim narodom. Velika Britanija podržavat će Egipat i Hrvatsku u nastavku borbe protiv ovog nečovječnog oblika terorizma.
Reagiralo je i njemačko ministarstvo vanjskih poslova. – Ovaj gnjusni čin pokazuje još jednom da fanatična ideologija ISIL-a prijeti svima nama – poručuju iz Berlina te ističu kako će učiniti sve što mogu kako bi, zajedno sa svojim partnerima, pobijedili ISIL, ne samo vojno, nego i politički.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?