Palmer s članovima Predsjedništva

SAD ostaju čvrst partner BiH u provedbi reformi i napretku ka EU

08.05.2019.
u 13:25

SAD ostaju čvrst i posvećen partner Bosni i Hercegovini u provedbi reformi i ispunjavanju uvjeta za napredak ka euroatlantskim integracijama

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović razgovarali su danas sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Matthewom A. Palmerom.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnoj suradnji zemalja, aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH te aktivnostima BiH na njenom europskom putu.

Govoreći o europskim integracijama, članovi Predsjedništva BiH su naveli da bi Europska komsija do kraja svibnja ove godine trebala uputiti Mišljenje na dostavljene odgovore iz Upitnika Europske komisije.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a je ponovio da SAD ostaju čvrst i posvećen partner Bosni i Hercegovini u provedbi reformi i ispunjavanju uvjeta za napredak ka euroatlantskim integracijama.

Naglasio je da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima lidersku poziciju u budućim koracima koje treba poduzeti na putu ka EU, a također i u bržoj  provedbi paketa socio-ekonomskih reformi koje trebaju omogućiti bolјi život građanima BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili da je europska budućnost BiH neupitna i da ekonomske reforme, gospodarski rast, kao i borba protiv korupcije u svim sferama društva, trebaju biti u fokusu djelovanja vlasti u BiH u narednom razdoblju.

Pored veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erica Nelsona, na sastanku je susjelovao i Brock Bierman, pomoćnik USAID administratora za Europu i Euroaziju, kojem su članovi Predsjedništva BiH zahvalili na dosadašnjem angažmanu i pomoći USAID-a na raznim projektima od značaja za bh. društvo i ekonomiju, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi
SAD

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?