Novalić razgovarao s Tongom

SAD očekuje da BiH ispuni uvjete kako bi postala punopravan član Svjetske trgovinske organizacije

Fadil Novalic
04.05.2016.
u 17:47

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država za ekonomska i komercijalna pitanja Kurtom Tongom i šefom Ekonomskog odjela Veleposlanstva SAD u BiH Johnom Silsonom.

Razgovarano je o gospodarskim oblastima u kojima bi američki investitori u Bosni i Hercegovini mogli naći interes za ulaganja.

Kurt Tong izrazio je očekivanja da će Bosna i Hercegovina dobiti status kanditata za članstvo u Europskoj uniji. Uz to, Sjedinjenje Američke Države očekuju da naša zemlja ispuni uvjete kako bi postala punopravan član Svjetske trgovinske organizacije, što bi umnogome olakšalo nastojanja američkih, ali i biznismena iz drugih zemalja da investiraju u Bosni i Hercegovini.

Jedna od tema razgovora bila je i provedba Reformske agende, u čemu Bosna i Hercegovina ima snažnu podršku Sjedinjenih Američkih Država..

Kurt Tong boravi u BiH od 3. do 5. svibnja i sudjeluje, uime Vlade SAD-a, kao jedan od uvodničara na Sarajevo Business Forumu.

U okviru boravka u BiH, planirani su njegovi razgovori s ovdašnjim predstavnicima javnog i privatnog sektora, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije