UEFA I FIFA NA POTEZU

Rusija ostala sama u žrijebu nakon što je i posljednja reprezentacija otkazala baraž za Mundijal

27.02.2022.
u 13:59

Nakon reprezentacija Švedske i Poljske, učešće u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru otkazala je i Češka Republika koja je bila još u dijelu žrijeba s Rusijom.

Nakon ruske agresije na Ukrajinu nogometni savezi zemalja najavili su da neće u ožujku i igrati utakmice baraža u kosturu žrijeba u kojem je Rusija.

Jučer su nastup otkazale selekcije Poljske i Švedske, a danas je to učinila i Češka Republika tako da je Rusija ostala jedina u tom dijelu žrijeba iz kojeg smo trebali dobiti jednog putnika na Mundijal u Kataru.

U današnjem priopćenju za javnost Nogometni savez Češke objasnio je svoju odluku riječima da u ovom trenutku ne žele igrati protiv Rusije.

"Izvršni odbor Nogometnog saveza Češke, članovi stručnog stožera i nogometaši složili su se da nije moguće igrati protiv Rusije u ovom trenutku, čak ni na neutralnom terenu. Svi želimo da rat završi što prije", navodi se u kratkom priopćenju.

Tako su iz krovne kuće češkog nogometa odlučili da neće igrati protiv Rusije ni na bilo kojoj drugoj lokaciji pa je upitno na koji način će FIFA i UEFA sada postupiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije