sarajevo

Rukovodstvo Zajedničke komisije razgovaralo s parlamentarcima Indonezije

sastanak
04.04.2016.
u 18:09

Predsjedatelj Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i zamjenica Borjana Krišto razgovarali su danas u Sarajevu s delegacijom Predstavničkog doma Parlamenta Republike Indonezije o mogućnostima parlamentarnog nadzora nad odjelima obrane i sigurnosti, kao i o mogućnostima suradnje dviju država u ovim oblastima.

Pozdravljajući goste i u svojstvu predsjedateljice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto je izrazila uvjerenje kako će posjeta parlamentaraca iz Indonezije biti iskorištena za produbljivanje političke i ekonomske suradnje dviju prijateljskih zemalja, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Krišto je upoznala članove delegacije Predstavničkog doma Parlamenta Indonezije s postojećim ustavnim uređenjem BiH te kazala da BiH ima potrebu za donošenjem novog Ustava na demokratski način, u državnom parlamentu, uz puno uvažavanje interesa sva tri konstitutivna naroda.

Upozoravajući da se BiH na europskom i euroatlantskom putu suočava s brojnim problemima, uključujući terorizam kao globalni problem, Krišto je pozvala na suradnju dvije zemlje u obrani demokratskih vrijednosti.

Sifet Podžić je upoznao goste s nadležnostima i načinom rada Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH, naglašavajući da je Komisija postigla zavidne rezultate u parlamentarnom nadzoru u ovim odjelima.

Ističući da BiH raspolaže malim operativnim oružanim snagama koje broje deset tisuća vojnika, Podžić je kazao kako je BiH ponosna na sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i NATO-a širom svijeta.

Tokom sastanka zajednički je konstatirano da postoje mogućnosti saradnje dviju zemalja u oblastima odbrane i bezbjednosti.

S tim u vezi, predstavnici Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH pozvani su da prisustvuju izložbi naoružanja i vojne opreme, koju svake godine organizuje Ministarstvo obrane Republike Indonezije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?