održana sjednica Vlade HBŽ

Rudnici ugljena Tušnica dobili privremenu upravu

08.09.2016.
u 09:00

Vlada Hercegbosanske županije na posljednjoj sjednici donijela je odluku u formi prijedloga uputiti Zakon o pružanju besplatne pravne pomoći Hercegbosanske županije u skupštinsku proceduru. Na sjednici je dano i pozitivno mišljenje na nacrt memoranduma o razumijevanju vezano uz tajnost i sigurnost podataka između BiH i Ureda Europske policije.

Naknade za godišnji odmor

Dano je i pozitivno mišljenje na nacrt sporazuma o izmjenama i dopunama sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana BiH u Republici Sloveniji i protokol o izmjenama i dopunama protokola o njegovu provođenju.

Ministri u Vladi HBŽ-a ovlastili su predsjednika Draška Dalića da uime Vlade potpiše ugovor vezan uz projekt “Unapređenje uvjeta za razvoj malih sirana” Livno. Na istoj sjednici usvojene su izmjene i dopune odluke o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora odnosno regresa za 2016. godinu. U izmijenjenoj odluci navodi se kako će se naknada za korištenje godišnjeg odmora odnosno regresa za 2016. godinu u neto iznosu od 415 KM po zaposleniku isplatiti najkasnije do kraja fiskalne 2016. godine.

Podržan prijedlog

Nakon razmatranja informacije o stanju poduzeća obuhvaćenih privatizacijom u Hercegbosanskoj županiji, članovi Vlade HBŽ-a zadužili su Ministarstvo gospodarstva od općina Livno i Drvar zatražiti informaciju o stanju poduzeća obuhvaćenih privatizacijom, te se ovo ministarstvo također zadužuje preko Županijskog suda u Livnu zatražiti relevantnu dokumentaciju o stanju imovine poduzeća do 1992. godine obuhvaćenih privatizacijom u Hercegbosanskoj županiji, a koja su sada u registru kod drugih sudova na području BiH. Vlada je imenovala predsjednika i članove privremenog Nadzornog odbora JP Rudnici ugljena Tušnica Livno.

Tako su u privremeni Nadzorni odbor toga poduzeća na razdoblje od tri mjeseca imenovani Tomislav Pervan kao predsjednik, te članovi Ivan Babić, Sabahudin Čupo, Zdravko Omazić i Jozo Knez. Na istoj sjednici Vlada HBŽ-a jednoglasno je podržala prijedlog Ministarstva financija na planiranim aktivnostima realizacije danih preporuka u cilju otklanjanja nepravilnosti koje su identificirane u revizorskom izvješću za 2015. godinu. U nastavku sjednice iz tekuće pričuve odobren je transfer u iznosu od 5000 KM Dobrotvornom društvu “Merhamet” iz Livna.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije