Dodik - Dan Preda

RS opredijeljena za EU, ali očekuje da se uvaži politička realnost BiH

09.06.2017.
u 12:46

Europski put i prevazilaženje problema u funkcioniranju mehanizma koordinacije bile su dominantne teme sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i specijalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za BiH Cristiana Dan Prede danas u Banjoj Luci.

-Mi želimo da budemo vidljivi u procesu europskih integracija, rekao je Dodik, naglasivši da RS ni na koji način ne blokira europski put BiH, priopćeno je iz ureda entitetskog predsjednika.

Sve obveze koje je trebalo da izvrši RS je izvršila, ustvrdio je Dodik, izrazivši očekivanja da će istu odgovornost prema ovom procesu preuzeti sve razine vlasti u BiH, shodno ustavnim nadležnostima. 

„RS je opredijeljena za proces europskih integracija, ali očekuje da se uvažava politička realnost BiH ustanovljena Daytonskim sporazumom i Ustavom BiH, kojima su jasno precizirane nadležnosti RS, naglasio je entitetski predsjednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?