Osjeća se preponosno

Rojs o odličjima brigadama HVO-a: Mojem hrvatskom narodu u BiH se vratio ponos

Miranda Cikotic/Pixsell
05.08.2020.
u 08:54

"Osjećam se preponosno jer se mojem hrvatskom narodu u BiH vratio ponos. Konačno ima netko u Republici Hrvatskoj tko brine o Hrvatima u BiH - od Orašja preko Srednje Bosne do Hercegovine", rekao je Ćesić Rojs

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u utorak na večer na Kninskoj tvrđavi izjavio je da zadovoljan što su među dobitnicima odličja, koja je uoči 25. godišnjice Oluje, dodijelio predsjednik Republike Zoran Milanović, i brigade HVO-a.

"Osjećam se preponosno jer se mojem hrvatskom narodu u BiH vratio ponos. Konačno ima netko u Republici Hrvatskoj tko brine o Hrvatima u BiH - od Orašja preko Srednje Bosne do Hercegovine", rekao je Ćesić Rojs, nakon svečanosti uručivanja odličja na Kninskoj tvrđavi, za vrijeme čijeg trajanja je padala snažna kiša, a nazočni su bili u šatorima.

On smatra kako će učinak dodjele odličja i brigadama HVO-a biti pozitivan na raspoloženje javnosti u Hrvatskoj.

"Bez sveukupnog zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske i Hrvata u BiH, ne bi bilo slobodne i nezavisne hrvatske države", istaknuo je Rojs.

Komentirajući primjedbe koje dolaze iz Sarajeva od bošnjačkih političkih čelnika na račun generala Zlatan Mije Jelića, koji je Milanovićevo odličje primio uime Specijalne policije HR HB, Rojs je rekao da "pričaju gluposti."

"Hrvatske snage-Hrvatska vojska i HVO su oslobađale Bihać i spriječile da Bihać ne doživi sudbinu Srebrenice - što nisu tad rekli (iz Sarajeva) da ne trebaju te momke", rekao je Ćesić Rojs. Po njegovim riječima, Miji Jeliću "treba dati odlikovanja,"  a on će izaći pred časni sud i odgovarati ako ima nekih nepravilnosti.

"Za tu optužnicu više nije nadležan sud u Sarajevu nego ju je preuzeo sud u Republici Hrvatskoj - Županijski sud u Zagrebu. Bila je optužnica i protiv general Gotovine i Markača te Čermaka koji su godinama čamili u Haagu, a kasnije su oslobođeni", podsjetio je Ćesić Rojs.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije