zainteresirao milijune korisnika

Rižina voda za kosu je TikTok trend koji morate isprobati; evo za što je sve dobra

kosa
Shutterstock
12.03.2023.
u 16:07

Tradicionalno se koristi u azijskoj kuhinji, a danas se koristi u kozmetici zbog svojih hidratantnih svojstava. Rižina voda je bogata vitaminima B, E i proteina, koji su ključni za održavanje zdrave kose.

Posljednjih nekoliko mjeseci, TikTok je postao epicentar najnovijih trendova u kozmetici i ljepoti. Jedan od najnovijih trendova koji je zainteresirao milijune korisnika diljem svijeta je upotreba rižine vode za njegu kose. Ovaj trend obećava čvršće, sjajnije i zdravije vlasi, a evo za što je sve dobra rižina voda za kosu, kako piše Glamour.

Rižina voda je prirodni proizvod koji se dobiva namakanjem riže u vodi. Tradicionalno se koristi u azijskoj kuhinji, a danas se koristi u kozmetici zbog svojih hidratantnih svojstava. Rižina voda je bogata vitaminima B, E i proteina, koji su ključni za održavanje zdrave kose.

Rižina voda se može koristiti na nekoliko načina za njegu kose. Jedan od najjednostavnijih načina je ispiranje kose rižinom vodom nakon pranja šamponom. Djeluje kao prirodni regenerator koji omekšava kosu, čini ju sjajnijom i lakšom za oblikovanje. Osim toga, rižina voda pomaže u očuvanju boje kose, a posebno je korisna za kosu koja je oštećena tretmanima bojenja ili izlaganja suncu.

Drugi način upotrebe je priprema maske za kosu. Za ovu masku, potrebno je pomiješati rižinu vodu s drugim sastojcima poput meda, aloe vere ili kokosovog ulja. Ova maska ​​je izvrsna za dubinsku hidrataciju kose i održavanje zdravog vlasišta. Također pomaže u smanjenju peruti, svrbeža i iritacija vlasišta.

Rižina voda također se može koristiti za poticanje rasta kose. Bogata je aminokiselinama i proteinima koji jačaju kosu i sprječavaju njezinu lomljivost. Ova hidratantna svojstva pomažu u sprečavanju pucanja krajeva i oštećenja, što je ključno za održavanje zdrave i sjajne kose, prenosi Diva.hr

Dakle, ako tražite prirodni način da poboljšate kvalitetu svoje kose, rižina voda je nešto što vrijedi isprobati. Njezina hidratantna svojstva mogu pomoći u jačanju kose, sprečavanju pucanja krajeva i smanjenju peruti i iritacija vlasišta. S obzirom na to da je prirodni proizvod, rižina voda je sigurna i pristupačna opcija za njegu kose.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?