Rimac Nevera – najskuplji automobil na sajmu automobila u New Yorku?

07.04.2024.
u 13:21

New York Auto Show završava danas, a jedan od izloženih modela na njemu bila je i hrvatska Rimac Nevera, piše Forbes. 

Osnivačica portala A Girls Guide To Cars Scotty Reiss za američki Forbes predstavila je Rimac Neveru, najavivši je kao automobil proizveden u Hrvatskoj i vjerojatno najskuplji automobil na sajmu automobila New York International Auto Show.

Sugerirana cijena Nevere starta od 2,1 milijuna dolara, a Reiss u videu dostupnom u dnu članka pojašnjava kako je cijena tako visoka zbog potpuno električnog pogona, najveće baterije u bilo kojem električnom autu i gotovo 1900 konjskih snaga. Nevera od 0 do 100 stiže za manje od dvije sekunde. 

Zainteresirani za testnu vožnju mogu je isprobati u tvornici, što Reiss opisuje kao posebno iskustvo. Testna vožnja obavlja se na stazi s inženjerima iz Rimca. Oni koji je žele kupiti, detalje unutarnjeg i vanjskog uređenja automobila mogu raspraviti s proizvodnim inženjerima. Tako će dobiti personalizirani auto poput onoga koji je osnivač kompanije Mate Rimac nedavno namijenio sebi. Personaliziranom automobilu poput onoga na sajmu u New Yorku cijena može rasti do 2,4 milijuna dolara.

U videu se navodi i kako se Rimac Nevera smatra hiperautomobilom, ne samo zbog ubrzanja do 100 kilometara na sat manjeg od dvije sekunde. Svi materijali uključujući karbonska vlakna i baterije koje se ne kupuju gotove nego proizvode, izrađeni su po narudžbi.

“Nije samo automobil nego i investicija” tvrdi Reiss koja kaže da Neveri vrijednost s vremenom raste. Takvi automobili mogu se vidjeti na aukcijama, sajmovima, događanjima i lokacijama za prikazivanje poput Miami Beacha. Često će ih voziti na pisti gdje njihove performanse mogu doći do izražaja – zaključuje Reiss.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije