DAR SVIM ČITATELJIMA

Riječi pape Ivana Pavla II. o blaženom Alojziju Stepincu

VL
09.02.2021.
u 18:29

Večernji list i ove godine daruje svojim čitateljima posebnu knjižicu za Stepinčevo sa životopisom blaženog kardinala Alojzija Stepinca

Papa Ivan Pavao II. rekao je o kardinalu Stepincu: „Svojim ljudskim i duhovnim životnim putem blaženi Alojzije Stepinac svojemu narodu pruža svojevrsni kompas da bi se znao orijentirati.“

U povodu Stepinčeva pravo je vrijeme da se podsjetimo na vjeru u Boga, poštivanje čovjeka, ljubav prema svima sve do praštanja te jedinstvo s Crkvom kojoj je na čelu Petrov nasljednik.

Stepinac je znao da se ne može popuštati kad je u pitanju istina, jer istina nije roba kojom se može trgovati. Zbog toga mu je bilo draže prihvatiti patnju negoli izdati svoju savjest i iznevjeriti obećanje dano Kristu i Crkvi. Nije bio sam u tom hrabrom svjedočenju. Uz njega su bile i druge odvažne osobe koje su, da bi sačuvale jedinstvo Crkve i branile njezinu slobodu, prihvatile da zajedno s njim plate težak danak tamnice, zlostavljanja, pa čak i krvi.

Danas se tome mnoštvu nesebičnih duša – biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, vjernicima i svjetovnjacima – divimo i zahvaljujemo im.

Osim Stepinčeva životopisa u ovom posebnom prilogu pronađite i molitve za proglašenje kardinala Stepinca svetim te misli pape o hrvatskom blaženiku.

Svoj primjerak potražite na kioscima u srijedu 10. veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije