projekti

Rekonstruirano 2200 m lokalne ceste kroz fra Didakovu rodnu Paoču

08.09.2017.
u 09:30

Cijelo Brotnjo se ponosi likom i djelom istaknutog franjevca, prosvjetitelja, dobrotvora, velikog humanitarca i oca sirotinje, glasovitog Brotnjaka fra Didaka Buntića, rođenog 1871. godine u Paoči, župa Gradnići, koji je krajem i neposredno nakon završetka Prvoga svjetskog rata sa svojim suradnicima organizirao veliku akciju spašavanja mnoštva hercegovačke djece od gladi i sigurne smrti.

Stoga je sasvim opravdano da se ove godine dostojno obilježava 100. obljetnica spašavanja hercegovačke djece od gladi jer, po mišljenju mnogih, ta fra Didakova akcija predstavlja jedan od najvećih humanitarnih pothvata u povijesti hrvatskoga naroda... U povodu obilježavanja te nadasve značajne obljetnice, ovih je dana u fra Didakovoj rodnoj Paoči uspješno realiziran još jedan izuzetno značajan infrastrukturni projekt koji je pridonio osjetnom povećanju sigurnosti prometa kroz to mjesto.

U sklopu tog projekta završena cjelovita rekonstrukcija lokalne prometnica kroz Paoču, sve do spoja s lokalnom cestom za Gradniće. Postojeća uska i dotrajala seoska cesta u duljini 2200 metara proširena je, a stari oštećeni asfaltni sloj zamijenjen je novim, čime je sada omogućeno mnogo udobnije i sigurnije prometovanje kroz fra Didakovu rodnu Paoču.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije