Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Regionalna vježba forenzičkog odgovora u slučaju kemijske nesreće

15. svibnja 2019. u 17:08 0 komentara 27 prikaza

U Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH održana je regionalna vježba u kojoj su provjeravane komunikacije i postupci traženja i pružanja pomoći u slučaju kemijskog akcidenta s prekograničnim posljedicama s primjenom forenzičkog postupka.

Uz Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja, u vježbi su sudjelovali predstavnici ministarstava sigurnosti i vanjskih poslova BiH, Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije, priopćeno je iz Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Tijekom vježbe, kroz zamišljeni scenarij, provjerene su procedure i operativnost institucija nadležnih za djelovanje u ovakvim situacijama, kao i testiranje brze i efikasne komunikacije, kao i razmjene informacija, te provođenje standardnih operativnih procedura za operativno djelovanje na dojavu o krijumčarenju kemijskom tvari.

Ova vježba je dio projekta EU P57 „Jačanje forenzičkih kapaciteta u regionu jugoistočne i istočne Europe za pregled lica mjesta u istrazi CBRN incidenata"u koju su uključene Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.