PLENKOVIĆ:

Referendum u RS prijetnja suverenitetu BiH, pratit ćemo situaciju i štititi prava Hrvata

plenković
Stojan Lasić
30.08.2016.
u 18:03

Referendum o obilježavanju dana Republike Srpske prijetnja je cjelovitosti i suverenosti BiH, čemu se najoštrije protivim, izjavio je za današnji Dnevni avaz predsjednik HDZ-a Hrvatske i kandidat za premijera na predstojećim općim izborima u toj zemlji Andrej Plenković.

Po njegovim riječima, vodstvo RS nepoštivanjem odluke Ustavnog suda BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma šalje poruku destabilizacije u okolnostima kada EU, ali i međunarodni kreditori očekuju vidljiv napredak od BiH u realizaciji Reformske agende.

– Pozivam sve aktere u BiH da rade na smirivanju tenzija i u prvi plan stave interes stabilnosti zemlje te ostvarivanja daljnjeg napretka prema članstvu u EU.

Hrvatska će pomno pratiti daljnji razvoj ove situacije i štititi prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, kao i teritorijalnu cjelovitost i funkcionalnost BiH – kazao je Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije