Ručak iz jednog lonca

Recept za fino varivo od piletine savršeno za kišno popodne

ilustracija
16.10.2020.
u 19:19

Tijekom jeseni u potrazi smo za finim, krepkim i toplim jelima sa žlicom koje se pripremaju na lagan način. Ovo varivo s piletinom i povrćem, upravo je takvo jelo, donosi Zadovoljna.hr. 

Sastojci:
500 grama pilećeg zabatka bez kosti
300 grama krumpira
3 mrkve
2-3 češnja češnjaka
1 luk
1 litra pilećeg temeljca
1 lovorov list
1 žlica brašna
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:
1. Na malo biljnog ulja prepržite otkoštene pileće zabatke narezane na komade otprilike iste veličine dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite sa strane.

2. Na preostaloj masnoći prepržite luk i mrkve narezane na kocke dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno četiri do pet minuta.

3. U lonac dodajte narezani češnjak i pirjajte ga oko pola minute.

4. Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i drvenom kuhačom postružite svu masnoću koja se možda zapekla na dnu lonca.

5. Pomiješajte brašno s malo vode dok ne dobijete glatku smjesu i ubacite u lonac. Sve dobro promiješajte.

6. Ubacite očišćeni krumpir narezan na kocke.

7. Vratite piletinu u lonac. Ubacite lovorov list, posolite i popaprite.

8. Kuhajte sve zajedno još oko 25 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Na kraju poslužite s malo svježeg peršina. Dobar tek!

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije