Brzo i fino

Recept od 4 koraka za najkremastiju tjesteninu u pikantnom umaku

30.09.2021.
u 21:30

Ako volite tjesteninu s pikantnim umakom, ovo je savršen recept za vas.

Ovaj recept mogu pratiti i oni koji nisu najvičniji u kuhinji. Ima samo četiri koraka, a rezultat je slasna tjestenina. Arrabbiata je crveni pikantno umak, koji se radi s ljutim papričicama, rajčicama i češnjakom.

1. Korak

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i na to dodajte 3 sitno nasjeckanja češnja češnjaka. Kada prepržite češnjak dodajte 2 žlice tucane ili mljevene ljude paprike i 3 sitno narezane rajčice. Sve zajedno kuhajte nekoliko minuta na srednoj vatri.

2. Korak

Dodajte žlicu soli i pola žlice mljevenog crnog papra. Promiješajte i dodajte pola žlice origana i dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri dvije do tri minute.

3. Korak

U drugoj zdjeli stavite kuhati tjesteninu, po mogućnosti penne.

4. Korak

Kuhanu tjesteninu dodajte u lonac u kojem ste pripremili umak. Dobro sve izmješajte kako bi se tjestenina dobro natopila umakom i poslužite vruće, piše Pinkvilla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?