statusna konferencija

Ratko Mladić ponovno u sudnici 18. veljače

03.01.2019.
u 16:54

Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne tribunale zakazalo je novu statusnu konferenciju u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića za 18. veljače ove godine.

Prošla statusna konferencija održana je u studenome prošle godine, kada se Mladić žalio na zdravstveno stanje.

Statusnom konferencijom predsjedavati će sutkinja Prisca Nyambe iz Zambije koja je postavljena u žalbeno vijeće nakon što su iz njega, na zahtjev obrane, odlukom suca Jean-Claudea Antonettija, izuzeti predsjedatelj Theodor Meron i članovi Carmel Agius i Liu Daqun zbog “utiska da su pristrani”, prenosi BIRN BiH.

Mladića je Haaški tribunal prvostupanjskom presudom proglasio krivim za srebrenički genocid, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teroriziranje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.

Mladić je na tu presudu uložio žalbu, ali je to učinilo i Haško tužiteljstvo, tražeći da on bude proglašen krivim i za genocid u još šest općina.

Još uvijek nije određen datum izricanja konačne presude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije