Aleksandar Vučić

Rastući politički ekstremizam na Balkanu predstavlja prijetnju stabilnosti u BiH i regiji

Aleksandar Vucic
11.04.2016.
u 11:47

"Moja najveća briga je situacija u Bosni i Hercegovini", rekao je premijer Srbije i dodao da rastući politički ekstremizam na Balkanu predstavlja prijetnju stabilnosti u BiH i regiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Mostar, gde će se sastati s Bakirom Izetbegovićem u okviru napora da smanji tenzije. Kako piše portal Politiko, on je najavio da će u narednim tjednima slične posjete imati i u Hrvatskoj. 

"Stabilnost regije je ono o čemu trebamo brinuti i moramo se bolje i više međusobno razumijevati", rekao je Vučić za ovaj portal. Prema njegovim riječima, nedavne haaške presude potaknule su napetu atmosferu kakva nije bila godinama. 

"Moja najveća briga je situacija u Bosni i Hercegovini", rekao je premijer Srbije i dodao da rastući politički ekstremizam na Balkanu predstavlja prijetnju stabilnosti u BiH i regiji. 

"Tko zna koja bi varnica mogla zapaliti BiH", rekao je on. Kako navodi portal, ove Vučićeve izjave dolaze dva tjedna prije izbora u Srbiji i neki će ih doživjeti kao njegovu namjeru da sebe prikaže kao jedini glas razuma u podijeljenoj regiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije